Dr. Mórocz Angéla

szülész-nőgyógyász szakorvos / kismama -és baba-mama jógaoktató / csecsemőmasszázs oktató (CIMI) / szülész-nőgyógyász, intimtorna tréner, intim medical specialista / hatha jóga oktató / jógapszichológia és védikus életmód mentor/ védikus bölcsész

Nőként születni rendkívüli adomány. Egyfajta beavatás az élet misztériumába. Egy nő élete maga a folyamatos változás, fejlődés és átalakulás. Régi álmom teljesült a Mórocz Medical Női Egészség -és Jógaközpont megnyitásával, ahol helyet kaphat a nyugati orvoslás mellett a keleti, holisztikus szemléletű gyógyítás is. Hiszek a lelki szempontokat figyelembevevő gyógyításban. Számomra fontos, hogy a pácienssel együttműködve és bevonva a terápiás terv kidolgozásába, közösen törekedjünk az aktuális probléma optimális és amennyiben ez szükséges, a lelki szempontokat is feltáró megoldására.

A nőket segíteni számomra a legszebb hivatás.

Kismama jógaoktatóként a várandósság alatt biztonsággal végezhető testmozgáson túl a szülésre felkészülésben is segítem a kismamákat. Célom, hogy a szülés napjára elsajátítsák azokat a stratégiákat, melyeket önmaguktól, tudatosan alkalmazva a vajúdást nem félelemteli eseményként élik meg. Könnyebben veszik a vajúdás emelte akadályokat, kevésbé függnek külső körülményektől, a szülést és születést összességében egy csodálatos eseményként élik meg, beavatásként az anyaságba, a feltétel nélküli szeretet és elfogadás dimenziójába.

Az Intim Medical Academy intimtorna trénereként célom, amennyiben a beteg állapota megengedi, hogy műtéti beavatkozás nélkül érjünk el teljes és tartós gyógyulást az intim panaszokat illetően. A beteggel közösen feltérképezzük a rizikófaktorait, életmódbeli szokásait, amik nagyban hozzájárultak a betegség kialakulásához. Elméleti oktatásban részesítem a gátizmokról és funkcióikról, majd a gyakorlati oktatás során megtanul ‘edzeni’ ezekkel az izmokkal. Végül a panasztól függően egyénre szabott gyakorlatsort tanítok be, melyet otthon is végezhet. Meghatározott időközönként visszajelzést kérek és a felmerült kérdéseket átbeszéljük. Az életmódon változtatunk helyes és az intim területet támogató irányokba.

Kismama jóga

A kismama jóga a hatha jóga egy könnyített változata. Segítségével kialakíthatunk egy tudatos, közvetlen és bensőséges kapcsolatot a babánkkal. Elősegíti a várandósság ideje alatt fellépő testi és lelki változások tudatos megélését, ezekben a testi és érzelmi változásokban a helyes egyensúly kialakítását és fenntartását. A jóga gyakorlásával az esetleges kellemetlen testi tünetek is javulnak, megszüntethetők.

A módszer segítségével javul az ízületek mozgékonysága, a gát izmainak erősítésén túl speciális légző gyakorlatok elsajátításával járulhatunk hozzá a tudatos szülés megvalósulásához. Hatására javul a közérzet, fejlődik az önismeret. Nő az önbizalom, a légző gyakorlatok és mély relaxáció segítségével oldhatók a szüléssel kapcsolatos félelmek és aggodalmak. A kismama jóga 12. hetes kortól javasolt, amennyiben nincs orvosi ellenjavallata!